Çalışanlarımız sayesinde mümkün


Tekfen Mühendislik olarak, çok disiplinli bir mühendislik şirketiyiz. Farklı sektörlerden önemli müşterilerle beraber bir çok büyük projeye katılıyoruz ve her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyoruz.

MONA RAEISSI

Proje Mühendisi, Proje Kontrol

Tekfen Mühendislik yolculuğunuzdan bahseder misiniz ?

Aslında yolculuğumun uzun mesafeler arasında başladığını söyleyebilirim. İran'dan Türkiye'ye yolculuk. Bu yolculuk ilk olarak makine mühendisliği eğitimim için Boğaziçi Üniversitesi'ne gelmemle başladı. Çok daha öncesinden bahsedecek olursam Tekfen Mühendislik, hem akademik çevremde hem de sektörde duyduğum ve takip ettiğim tanınmış bir şirketti. Lisansüstü eğitimimi tamamladıktan sonra Tekfen Mühendislik’te çalışma fırsatını yakaladım. Yaklaşık iki yıldır yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere farklı projelerde çalışmaktayım. Kariyerimin ilk yılında, özellikle değerli bir deneyim olarak değerlendirdiğim önemli bir yurtdışı projesinde çalıştım. Bu yolculuğu, değerli yöneticilerim ve meslektaşlarım sayesinde kazandığım çok değerli deneyimlerle gerçekleştirmekteyim.

İşinizi yaparken en çok gururlandığınız ve motive olduğunuz konular nelerdir ?

Motivasyonumu besleyen şey aslında, şirketim ve benim aramdaki karşılıklı bir etkileşim ve canlı bir döngüden ibaret. Başka bir deyişle, birbirimizi tamamladığımızı söyleyebilirim. Kısacası, şirketim bana kariyer hedeflerim doğrultusunda ilerlemem için gerekli fırsatları sağlarken, bende tüm konsantrasyonum ve motivasyonum ile beraber şirketin hedefleri doğrultusunda ilerlemek için görevlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Bu sebeple yaptığım işlerle gurur duyuyorum ve daha da büyük bir heyecanla çalışmaya devam ediyorum.


Tekfen Mühendislik’i 3 kelime ile tanımlar mısınız ?

Ekip çalışması

Disiplin

Gelişim


Şirketin misyonu içinde kendi mesleğinizi nerede görüyorsunuz ?

İşimi şirketin misyonu içerisinde çok stratejik bir yerde görüyorum. Her zaman kendime, bunun gerçekten yapmak istediğim iş olduğunu söylüyorum.Tekfen Mühendislik olarak, çok disiplinli bir mühendislik şirketiyiz. Farklı sektörlerden önemli müşterilerle beraber bir çok büyük projeye katılıyoruz ve her geçen gün biraz daha büyümeye devam ediyoruz.Proje yönetimi departmanında müşterilerimize Tekfen Mühendislik'i temsil ettiğimizin bilincindeyizve bunun için kendi içimizde bulunan disiplinler arası koordinasyonu sağlamak da bizim için oldukça önemlidir. Buna ek olarak, projelerin ilerleyişini sürekli olarak farklı perspektiflerden kontrol etmeniz ve raporlamanız gerekmektedir.Görevlerimizi ne kadar iyi yaptığımız ile projelerin başarısı ve dolayısıyla şirketimizin hedeflerine ulaşma yolunda ne kadar hızlı adım attığımız arasında doğrusal bir ilişki vardır.Bu noktada proje mühendisliğinin şirket misyonunda önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.